Website ontwikkeling

Wij gebruiken hiervoor een stappenplan.

Checklist

Webspiratie gebruikt een standaard checklist die ingevuld kan worden. Met deze checklist wordt de basis van de website gelegd, alle benodigde facetten komen aan bod. Aan de hand van deze checklist kan een offerte gemaakt worden.

 

Sitemap

De sitemap van een website is het geraamte waarop gebouwd gaat worden. De sitemap geeft weer welke pagina’s er gebouwd moeten worden en op welke manier deze aan elkaar verbonden (moeten) zijn. In overleg zal aan de hand van de beschikbare informatie en teksten de sitemap bepaald worden. Pas nadat deze sitemap definitief akkoord is bevonden zal de volgende ontwikkelingsstap genomen worden.

 

Template

Webspiratie ontwerpt zelf geen templates voor websites maar zoekt op basis van de gewenste functionaliteit en uitstraling de juiste template bij gerenommeerde website ontwerpers die deze aanbieden op het internet. Webspiratie zal een voorstel doen van 5 sprekende templates waaruit gekozen kan worden. De gekozen template kan vervolgens aangepast worden aan de gewenste kleurstellingen.

website_ontwikkeling

Bouwen website

Nadat er een keuze is gemaakt uit de voorgestelde templates zal de website gebouwd worden. Webspiratie bouwt websites op basis van een Content Management Systeem (CMS). Webspiratie gebruikt hiervoor de veelgebruikte Open Source pakketten Joomla en WordPress.
Het CMS systeem maakt het mogelijk zelf teksten en foto’s op de website te wijzigen. Zelfs menustructuren en pagina’s kunnen zelf aangepast worden. Het bouwproces is op de voet te volgen, er worden direct inloggegevens voorzien waarmee de website tijdens het bouwen te bekijken is.

 

Testfase

Voordat de website toegankelijk gemaakt wordt voor het publiek, is het erg belangrijk dat alle onderdelen ervan uitgebreid getest worden. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de website voldoet aan de overeengekomen en gewenste functionaliteiten en navigatiemogelijkheden.

 

Afronding

Na de testfase is de website klaar voor gebruik en zal deze bij diverse zoekmachines aangemeld worden. Webspiratie maakt altijd een kleine handleiding voor het gebruik van het CMS, deze zal bij de afronding geleverd worden.